Rethymnon

Denna stad är en av de absolut mest populära på hela Kreta, precis som i Chania finner du här en äldre stadsdel. Med vindlande gränder inredda med tavernor och butiker, en hel drös med historiska sevärdheter och en venetiansk hamn, här finner du även en12 kmlång sandstrand.

 

Rethymnon är inte rekommenderad för bara en dagsutflykt, då kommer du inte att hinna se hela den vackra staden, stanna gärna en vecka eller två i detta paradis. Om det nu skulle vara så oturligt att du bara är där på en snabbvisit så finns det några ”måsten”; Fortet Fortezza, en måltid i hamnen, gränderna med sina minnesmärken och historiska vindslag, stadsparken och stranden. Ett hett tips är att gå på en guidad tur i de gamla kvarteren, då får man verkligen ut det mesta av den, här finns även en hel del shopping. Staden är mycket populär som charterresmål och det kommer turister hit från hela Europa. En av de saker som verkligen lockar med denna stad är den otroligt långa och vackra stranden Platanes, Den är lång, bred och alltid välskött, du hittar mängder med solstolar att hyra och aktiviteter.

 

Längs med strandpromenaden hittar du en hel drös med mysiga restauranger, caféer och barer att besöka. Ta en svalkande drink eller ät en god bit mat när solen känns för het på stranden. På sommaren är det dessutom en gågata med massor av affärer och nöjen, det går att hitta något för alla. Självklart finns det många vattensporter och andra vattenaktiviteter för den som inte vill ligga på latsidan och alla faciliteter finns att tillgå. De flesta hotellen ligger längs med stranden så en vanlig dag för en turist brukar bestå av att ligga på stranden på dagen och vandra i staden och hamnen om kvällarna.

 

Staden har en fascinerande historia, den gamla staden har en unik blandning av turkisk, venetiansk och grekisk arkitektur. Det är även där som de flesta av lokalbefolkningen bor, äldre kvinnor sitter gärna med sina handarbeten i de svala gränderna medan männen umgås på kvarterets kafenion. Letar du efter det gamla fortet Fortezza så ligger det längst ut i den gamla staden. Det byggdes redan på 1500-talet, där hittar du även ett arkeologiskt museum med föremål från alla tider.

Fler grekiska öar

Här kommer våran topplista över andra grekiska öar.

  1. Santorinimagisk pärla, som ett vykort.
  2. Kospart, sol och bad.
  3. Korfudrömmarnas ö.